چگونه اسپرسوساز را هواگیری کنیم؟

اگر تازه اسپرسوساز را خریده اید ،بدانید که قبل از استفاده از دستگاه ، هواگیری اسپرسوساز زیگما را باید انجام دهید .

بهتر است دکمه‌ها و تنظیمات مختلف اسپرسوساز خود را بشناسید تا هر بار اسپرسوی خود را به بهترین نحو تهیه کنید.

خواندن یک مقاله به عنوان راهنمای استفاده اسپرسوساز  می تواند به شما در شروع کار کمک کند.

در این نوشته با نحوه استفاده از دستگاه اسپرسو ساز زیگما، قسمت های مختلف دستگاه، دکمه ها و عملکرد آنها و طرز تهیه یک اسپرسو خوشمزه آشنا می شوید.

علاوه بر این، نکات نگهداری را در انتها به شما گفته ایم تا عمر دستگاه اسپرسوساز خود را افزایش دهید.

 اسپرسوساز زیگما Zigma چه ویژگی ها و امکاناتی دارد؟

مدل های مختلف اسپرسوساز زیگما از نظر ویژگی ها و امکانات متفاوت هستند.

در اینجا برخی از ویژگی های مشترک اسپرسوسازهای زیگما را بررسی می کنیم:

  • کف ساز شیر: اکثر دستگاه های اسپرسوساز زیگما دارای یک لوله ی بخار استیل برای تولید شیر کف دار برای لاته، کاپوچینو و سایر نوشیدنی های قهوه هستند.
  • مخزن آب و سینی: مخزن آب و سینی که جابجایی و شستشو هستند و تمیز کردن و پر کردن مجدد آنها ، آسان می باشد.
  • طراحی یکپارچه:  دستگاه اسپرسوساز در رنگ‌ها و طرح‌های ساده عرضه می‌شوند تا با هر دکوراسیون آشپزخانه مطابقت داشته باشند.
  • بدنه فولاد ضد زنگ: دستگاه های اسپرسوساز زیگما معمولاً بدنه ی با کیفیت بالا دارند که دوام و طول عمر را تضمین می کنند.

  نحوه راه اندازی اولیه اسپرسوساز زیگما چگونه است؟ 

  1. بسته بندی دستگاه را باز کنید و دستگاه  و لوازم جانبی آن را با احتیاط از بسته بندی خارج کنید.
  2. لوازم جانبی را بشویید، قبل از استفاده از دستگاه، لوازم جانبی مانند صافی فیلتر و مخزن آب را با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید.
  3. مخزن آب را تا حد مشخص شده با آب سرد و جوشیده شده (یا آب معدنی )پر کنید.
  4. دو شاخه ی دستگاه را به برق وصل کرده و روشن کنید.
  5.  اجازه دهید دستگاه برای چند دقیقه گرم شود.
  6. با روشن کردن چرخه دم کردن بدون افزودن قهوه، چرخه آب را در دستگاه اجرا کنید. این کار به حذف هرگونه ناخالصی یا گرد و غبار از درون دستگاه می شود.

نکته :

  • در حین خروج آب می توانید کمی دستگاه را تکان دهید تا بهتر هواگیری شود .
  • چند بار فقط با آب مراحل بالا را انجام دهید، تا دستگاه آماده شود .

نکات استفاده ازاسپرسوساز :

  • سعی کنید محیط اطراف دستگاه اسپرسوساز را خشک نگه دارید.
  • دستگاه اسپرسوساز را در ارتفاعی قرار دهید که در دسترس کودکان نباشد.
  • پس از هر بار استفاده دستگاه خود را تمیز کنید تا رسوبات از آن خارج شود.
  • برای متصل کردن دستگاه به برق از محافظ های برق استفاده نمایید و دستگاه را مستقیماً به برق وصل نکنید.
  • به دلیل نوساناتی که برای برق به وجود می آید، متصل کردن مستقیم دستگاه ممکن است مشکلاتی برای دستگاه به وجود آورد.
  • برای جلوگیری از ایجاد جرم در دستگاه از آب معدنی، آب تصفیه و یا آب جوشانده شده استفاده کنید.
  • دستگاه خود را حتماً بعد از استفاده خاموش کنید.
  • هر چند وقت یکبار اقدام به رسوب گیری دستگاه اسپرسوخود نمایید.

قطعات اسپرسوساز زیگما Zigma چیست؟

اسپرسوساز زیگما از قطعات مختلفی تشکیل شده است که هرکدام کار مخصوص به خود را انجام می دهند.

  • مخزن آب: برای اضافه کردن آب سرد به دستگاه در زمان درست کردن اسپرسو، معمولاً مخزن آب در پشت یا کنار دستگاه قرار دارد.
  • صافی یا فیلتر: فیلتر جایی است که قهوه آسیاب شده خود را اضافه می کنید. و طی فرایند درست کردن اسپرسو، قهوه در این صافی قرار می گیرد و پس از تهیه نیز تفاله های قهوه در صافی باقی می ماند.
  • هد گروپ: هد گروپ قسمتی از دستگاه است که فیلتر در زمان دم کردن در آنجا قرار می گیرد. معمولاً هد گروپ در قسمت جلوی دستگاه قرار دارد.
  • پرتافیلتر: پرتافیلتر از قطعات اسپرسوساز محرکی است که به هدگروپ متصل می شود و صافی نهایی قبل از خروج قهوه از دستگاه به لیوان است.
  • نازل بخار: از نارل بخار برای کف کردن شیر استفاده می شود. معمولاً در کنار دستگاه قرار دارد و دارای یک دستگیره برای کنترل بخار است. توجه داشته باشید که نازل در حدود 1 سانتی متر باید درون شیر قرار گیرد.
  • سینی چکه گیر: این سینی در زیر پرتافیلتر قرار می گیرد و آب یا قهوه اضافی را که در طول فرآیند دم کردن از دستگاه چکه می کند، می گیرد.
  • کنترل پنل: برای انجام تنظیمات از کنترل پنل استفاده می شود. این پنل می تواند شامل دکمه ها، دستگیره ها و نمایشگرهای دیجیتال باشد.
  • المنت حرارتی: المنت حرارتی آب دستگاه را تا دمای مناسب برای دم کردن قهوه گرم می کند.
  • فشار سنج: فشار داخل دستگاه در طول فرآیند دم کردن توسط فشار سنج اندازه گیری می شود تا اطمینان حاصل شود که در محدوده مناسب برای تهیه اسپرسو قرار دارد.

 کاربرد دکمه های اسپرسو ساز زیگما kj60b:

نام دکمه عملکرد
on/off این دکمه دستگاه را روشن و خاموش می کند.
Power تنظیم میزان قدرت دستگاه که در غلظت قهوه تاثیرگذار است.
Brew این دکمه فرآیند دم کردن را شروع می کند. بسته به گزینه های دستگاه، می توانید یک شات یا دو شات را انتخاب کنید.
Program برخی از دستگاه های اسپرسوساز زیگما دارای دکمه برنامه هستند که به شما امکان می دهد گزینه های دم کردن مانند حجم و قدرت قهوه را سفارشی کنید.
Steam این دکمه دسته بخار را برای کف کردن و بخار دادن شیر فعال می کند.
Hot water برخی از دستگاه های اسپرسوساز زیگما دارای دکمه آب گرم هستند که آب گرم را برای تهیه چای یا سایر نوشیدنی های گرم فعال می کند.
Single Shot/Double Shot این دکمه به شما امکان می دهد بین یک شات یا دو شات اسپرسو یکی را انتخاب کنید و میزان قهوه را بین یک تا دو شات تقسیم کنید.
Menu برخی از دستگاه های اسپرسوساز زیگما دارای دکمه منو هستند که به شما امکان می دهد به تنظیمات و گزینه های مختلفی مانند زبان یا دما دسترسی داشته باشید.
Time برای زمان بندی مدت زمان دم کردن قهوه است.
Temp برای تنظیم دمای مورد نظر آب یا شیر می توانید از این گزینه استفاده کنید.
Cancel این دکمه برای توقف فرآیند دم کردن یا لغو هر گزینه انتخابی استفاده می شود.
Clean برخی از اسپرسوسازهای زیگما دارای دکمه تمیز کردن هستند که چرخه تمیز کردن را شروع می کند تا دستگاه در شرایط خوبی بماند.

تنظیم فشار در اسپرسو ساز Zigma kj60:

فشار در دستگاه اسپرسوساز زیگما معمولاً به طور خودکار کنترل می شود و نمی توان آن را به صورت دستی تنظیم کرد.

این دستگاه به گونه ای طراحی شده است که فشار ثابتی را در طول فرآیند دم کردن، وارد کند.

توجه به این نکته مهم است که تلاش برای تنظیم فشار دستگاه اسپرسو می تواند خطرناک باشد و همچنین می تواند باعث آسیب به دستگاه شود.

مراحل تنظیم فشار دستگاه اسپرسوساز زیگما:

  • ابتدا دستگاه را خاموش کنید و بگذارید چند دقیقه خنک شود.
  • پرتافیلتر را بردارید و از تمیز و خشک بودن آن اطمینان حاصل کنید.
  • پیچ تنظیم را در داخل هدگروپ قرار دهید. این یک پیچ کوچک با سر صاف یا فیلیپس است.
  • دستگاه را روشن کنید و صبر کنید تا گرم شود. پس از آماده شدن، آب را از هدگروپ بگذرانید تا از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل کنید.
  • با استفاده از گیج فشار، فشار دستگاه را بررسی کنید. فشار ایده آل برای دستگاه اسپرسوساز معمولا بین 9 تا 10 بار است.
  • برای افزایش فشار، پیچ تنظیم را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید. برای کاهش فشار، آن را در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید.
  • فشار را دوباره با استفاده از گیج بررسی کنید و پیچ را در صورت نیاز تنظیم کنید تا به فشار مورد نظر برسید.
  • هنگامی که فشار را تنظیم کردید، مهره را روی هدگروپ قرار دهید و پرتافیلتر را دوباره وصل کنید.
  • برای اطمینان از اینکه همه چیز به درستی کار می کند، دوباره آب را از هدگروپ عبور دهید..

 نحوه استفاده از بخار دستگاه اسپرسو ساز زیگما 

برای تهیه لاته یا کاپوچینو، به وسیله ی لوله ی بخار دستگاه اسپرسوساز ،مراحل زیر را دنبال کنید:

  • یک لیوان را با شیرسرد (بهتر است پر چرب باشد ) پر کنید و آن را زیر میله بخار قرار دهید.
  • با فشار دادن دکمه بخار روی دستگاهتان، دسته بخار را روشن کنید. حدود 30 ثانیه اجازه دهید تا گرم شود.
  • با چرخاندن دستگیره بخار در خلاف جهت عقربه های ساعت تا زمانی که صدای خش خش بشنوید، دسته بخار را روشن کنید.
  • صبر کنید تا دسته بخار به طور کامل گرم شود و صدای خش خش به جریان ثابتی از بخار تبدیل شود.
  • لیوان یا ظرف شیر را با یک دست بگیرید و با دست دیگر میله بخار را روی شیر قرار دهید.
  • میله بخار را حدود 2 تا 3 سانتی متر در شیر فرو ببرید( به کف طرف نرسد)
  • ظرف شیر را کمی کج کنید تا میله بخار درست زیر سطح شیر باشد و دستگیره بخار را کمی بچرخانید تا شروع به ایجاد کف کند.
  • میله بخار را به سمت بالا و پایین حرکت دهید تا کمی چرخش در شیر ایجاد شود.
  •  ادامه دهید تا به درجه حرارت و کف مورد نظر برسد.
  •  دگمه بخار را خاموش کنید.
  • میله بخار را بعد از چند ثانیه تمیز کنید تا شیر روی آن خشک نشود .

با اسپرسوساز زیگما Zigma چه مشتقاتی از قهوه میتوان درست کرد؟

  • اسپرسو : قهوه ی غلیظ که با فشار دستگاه آب با پودر قهوه ترکیب میشود .
  • امریکنو: اسپرسوی رقیق شده می باشد که با افزودن آب داغ به یک شات اسپرسو درست می شود.
  • lلته:  نوشیدنی بر پایه قهوه است که با اسپرسو و شیر همراه با کف فراوان  تهیه می شود.
  • کاپوچینو : مشابه لاته، اما با نسبت بیشتری از شیر کف کرده و شیر بخار پز کمتر می باشد.
  • ماکیاتو : یک اسپرسو که روی آن مقدار کمی شیر کف کرده است و شات های نسبتا کوچکتری دارد.
  • موکا : نوشیدنی بر پایه قهوه است که با اسپرسو، شیر بخارپز و شکلات درست می شود.

با سلیقه ی خود می توانید مشتقات جدیدی را ابداع و نوش جان کنید.

 راهنمای هواگیری دستگاه اسپرسوساز زیگما: 

برای اینکه بتوانید از دستگاه اسپرسوساز خود به درستی استفاده نمایید، به هیچ وجه نباید هواگیری اسپرسوساز زیگما را فراموش کنید.

مراحل هواگیری دستگاه اسپرسوساز:

  1. مخزن آب را با آب تازه و سرد پر کنید.
  2. اندازه آب درون مخزن را تا میزان مشخص شده بر روی آن قرار دهید.
  3. دستگاه را روشن کنید و اجازه دهید حدود 10-15 دقیقه گرم شود.
  4. یک فنجان خالی را زیر پرتافیلتر قرار دهید.
  5. برای شروع چرخه دم کردن، دکمه دم کردن را فشار دهید.
  6. اجازه دهید آب به مدت 5-10 ثانیه از طریق پرتافیلتر جریان یابد.
  7. دستگاه را خاموش کنید و پرتافیلتر را بردارید.
  8. مراحل 4-6 را تکرار کنید تا آب شفاف شود.
  9. مخزن آب را بردارید و آب باقیمانده را خالی کنید.
  10. مخزن آب را بشویید و دوباره با آب تازه و سرد پر کنید.
  11. دستگاه اسپرسوساز زیگما شما اکنون هوادهی شده و آماده استفاده است.

نکاتی باید در زمان هواگیری اسپرسوساز زیگما رعایت کنید

  • چنانچه آب کافی درون مخزن وجود نداشته باشد، هواگیری اسپرسوساز زیگما را انجام ندهید.
  •  بدون بستن فیلتر کلید پاور دستگاه را فشار دهید.
  • از بسته شدن صحیح نازل بخار اسپرسوساز اطمینان حاصل کنید.

دقت داشته باشید که اگر هریک از قطعات اسپرسوساز نتوانند کارکرد صحیحی داشته باشند یا نحوه استفاده شما از آنها اشتباه باشد، دستگاه قادر به داشتن عملکرد مناسبی نخواهد بود.

روش تمیز کردن قطعات اسپرسوساز زیگما Zigma

تمیز کردن قطعات اسپرسوساز زیگما برای اطمینان از عملکرد موثر دستگاه و تولید قهوه با کیفیت در کار با اسپرسوساز زیگما بسیار ضروری است.

  • پس از هر بار استفاده، پرتافیلتر را بردارید و تفاله های قهوه مصرف شده را خالی کنید.
  • پرتافیلتر و سبدها را با آب داغ بشویید تا باقیمانده قهوه از بین برود.
  • بعد از هر بار استفاده، دسته بخار را با یک پارچه تمیز و مرطوب پاک کنید تا باقی مانده شیر پاک شود.
  • سینی چکه و مخزن آب را خارج و خالی کنید و با آب گرم و مایع بشویید.
  • قبل از تعویض آنها را کاملاً بشویید و بگذارید کاملاً خشک شوند.
  • قسمت بیرونی دستگاه را با یک پارچه تمیز و مرطوب پاک کنید.
  • از پاک کننده های ساینده یا اسکرابر استفاده نکنید؛ زیرا می توانند سطح دستگاه را خراش دهند.

 نحوه رسوب زدایی اسپرسو ساز زیگما 

بعد از هواگیری اسپرسوساز زیگما ، رسوب زدایی اسپرسو سازنیز بسیار حائز اهمیت می باشد.

مراحل رسوب زدایی:

  • ابتدا مطمئن شوید که دستگاه خاموش و از برق جدا شده است.
  • مخزن آب را خالی کنید و در صورت وجود فیلتر آب را بردارید.
  • یک محلول رسوب زدایی را طبق دستورالعمل سازنده مخلوط کنید.(یا آب و سرکه )
  • محلول رسوب زدا را داخل مخزن آب بریزید و آن را تا حداکثر سطح با آب پر کنید.
  • ظرفی را زیر سر  قرار دهید و دستگاه را روشن کنید تا حدود 10 ثانیه آب از سر گروه خارج شود.
  • دستگاه را خاموش کنید و اجازه دهید محلول برای مدت زمان توصیه شده، معمولاً 10-15 دقیقه در دستگاه بماند.
  • دستگاه را دوباره روشن کنید و آب را به مدت 10 ثانیه از سر گروه عبور دهید تا محلول خارج شود.
  • این کار را چند بار دیگر تکرار کنید تا آب شفاف شود.
  • پس از پایان رسوب زدایی، مخزن آب را بردارید و بشویید و آن را با آب تمیز پر کنید.
  • آب را چندین بار از دستگاه عبور دهید تا محلول های رسوب زدایی باقیمانده را خارج کنید.
  • قسمت بیرونی دستگاه را با یک پارچه تمیز و مرطوب پاک کنید.

نکات افزایش طول عمر اسپرسوساز زیگما Zigma

در اینجا چند نکته برای کمک به افزایش عمر اسپرسوساز زیگما آورده شده است:

  • از دانه های قهوه با کیفیت بالا استفاده کنید تا میزان روغن و باقیمانده باقی مانده در دستگاه را کاهش دهید.
  • استفاده از آب فیلتر شده می تواند به جلوگیری از تجمع مواد معدنی در دستگاه و افزایش طول عمر آن کمک کند.
  • هر دو یا سه ماه یکبار، هواگیری اسپرسوساز زیگما را انجام دهید .
  • دستگاه را به طور مرتب تمیز کنید تا از گرفتگی، تجمع و سایر مشکلاتی که می‌تواند به دستگاه آسیب برساند، جلوگیری کنید.
  • اسپرسوساز خود را هر چند وقت یکبار  رسوب زدایی کنید .
  •  دفترچه راهنمای استفاده اسپرسوساز زیگما را به دقت مطالعه کنید .
  • از بارگذاری بیش از حد قهوه یا آب دستگاه خودداری کنید.
  • در صورت عدم استفاده، دستگاه را در جای خشک و خنک و به دور از رطوبت،نگهداری کنید.

با ثبت نظر 5 امتیاز در باشگاه مشتریان برنتین جهاز دریافت کنید 😀

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *